Mors Cup

Thisted Sejlklub indbyder hvert år, til den traditionsrige distancesejlads »Mors Cup«, der altid afholdes den anden weekend i juni. BEMÆRK dog at i 2019 afholdes sejladsen lørdag den 15. Juni, da 2. weekend er pinseweekenden og TS derfor vurdere at for få både kan deltage.

Det er en af landets ældste og smukkeste distancesejladser, i beskyttet, men krævende sejladsområde.

Ved en gennemgang af gamle pokal bøger kan det konstateres, at der er sejlet Mors Rundt allerede tilbage i 1957. Det er vi selvfølgelige både stolte og ydmyg overfor, men også bevidst om at Mors Cup heletiden skal udvikles.

I 2019 vil der for første gang være mulighed for at delte i en “single” eller “dobbel” handet sejlads. Hvis der er nok tilmeldinger bliver disse klasser delt op i bådstørrelser. Men ellers er alt ved det gamle for dem som foretrækker det.

Resultatlister

Resultatlister finder du her, under Dokumenter > Resultatlister

Tilmelding

Tilmelding er mulig under Aktiviteter, så snart årets distancesejlads Mors Cup er lagt på. Tilmeldingen er kun gældende når betaling via Mobil pay er sket.

Husk at tilmelde i den klasse du ønsker, samt at oplyse navn og måltal på din båd ( kun navn hvis du deltager i familie klassen).

Pris:

Prisen pr. båd er 300 dkr. + 200 dkr. pr. person på båden.

Bemærk: Du skal tilmelde dig den rigtige base i Thisted eller Vilsund.

FREDAG

Fra 16:00 og resten af dagen er der kranservice i Thisted.
Fredag eftermiddag og aften ankommer gæstende sejlbåde til Thisted/Vilsund.

17:30–21:00 er der uddeling af løbspapirer i Thisted.
Fredag aften er grillen er klar fra 18:00 ved klubhuset i Thisted.
Der er salg af øl, vand og pølser i/ved klubhuset i Thisted.

LØRDAG

Thisted:
07:00 skyder Formanden sejladsen i gang i Thisted.
Derefter er der morgenmad i Thisted, og madpakker udleveres mod fremvisning af løbspapirer.

Vildsund:
07:30, kan løbspapirer og madpakker hentes i Vildsund.
09:00, Første start, Vilsund
09:30, Anden start, Vilsund
10:00,  Tredje start, Vilsund
10:30 Fjerde start, Vilsund

Thisted:
Ca. 17:00 sejler feltet af både forventeligt ind i Thisted Bredning.
Ca. 18:00 Første båd i mål
21:00 er der varm forplejning, præmieoverrækkelse og lodtrækning om præmier i Thisted Sejlklubs Bådhaller

BEMÆRK
Ca. tidsangivelserne afhænger naturligvis af vindstyrke og –retning.

Ved lodtrækning af præmierne SKAL vinderne være til stede i Bådhallerne ellers bortloddes præmien på ny.

SØNDAG

07:00-11:00, morgenmad mod aflevering af spisebillet i Thisted.

Historie
Mors Cup er en gammel sejlads, ved gennemgang af gamle pokal bøger kan det konstateres, at der er sejlet Mors Rundt i 1957.

Om det er starten på denne sejlads ved vi ikke, men ved samtale med et meget gammelt medlem, fandt vi ud af at sejladsen ikke fandtes i 1947, det var det år medlemmet solgte sin båd, Viking II. Der har i de mange år været mange sjove episoder, men heldigvis uden de store uheld.

Året 1982 huskes af en del, som det år hvor de fleste kun nåede til Doverodde eller Sillerslev, vinden var simpelthen for kraftig, en enkelt eller to både nåede Thisted. Der har selvfølgelig også været år hvor der var så lidt vind at de første både nåede Thisted næste formiddag, hvad der selvfølgelig var helt normal for de første mange sejladser, idet bådene ikke formåede at nå den hastighed der sejles med i dag.

En sådan sejlads, hvor vinden løjede af sidst på aftenen, oplevede vi sidste gang i 1988, jeg husker det ganske tydeligt, jeg sejlede selv H-båd, og vi var nået til Feggesund ved midnatstid, og havde en enkelt konkurrent foran. Kl. 24.00 var det gastens fødselsdag, og vi illuminerede båden hele vejen rundt, med fyrfads-lys, trak champagnen op, og fik en bid brød, mens vi stille og roligt drev foran vores konkurrent, der bandende måtte se til.

De ekstrem hurtige både, der findes i dag, har selvfølgelig med den rette vinds hjælp, været årsag til en sejladstid på kun 5 timer 57 sekunder. Denne rekord indehaves af en af Mathis’s både fra værftet i Ålborg, året erindrer jeg ikke. Men i 1998 var det også en Matis båd der var hurtigst, nemlig båden ”Multiform” af typen Mathis Delta. Der findes selvfølgelig andre måder at være langsom på, f.eks. som en vis Hr. Mølgaard fra Thisted Sejlklub, første gang han deltog som skipper i egen båd, satte han sin ”Larsen 25” godt og grundig fast mellem to store sten, på sydspidsen af Ejerslev Røn, og først næste dag slap han fri, for øvrigt ved egen hjælp.

Året efter stod samme herre for en tyvstart, men som bekendt er tredje gang, lykkens gang, og Mølgaard, denne gang i en Diva 35, undgik både grundstødning og tyvstart, og vandt endda sit løb, så moralen er klar: ” øvelse gør mester ”

Dejligt er det også at opleve, at fornemme gamle træbåde deltager og endda også bliver overalt vinder, som det er sket for en af de smukke W-både, hvor der de sidste mange år har været 2-3 deltagere. Mors Rundt er en af de få distance sejladser der er tilbage, og det er derfor dejligt at opleve, at der igen er opgangs tider for denne sejlads, som min bedre halvdel og jeg selv har været arrangører af de sidste 31 og 21 år.

Else Larsen

Mors Cup